Paarse Vrijdag 

Gender Sexuality Alliance op KWC Culemborg
    
Sinds eind 2016 Bestaat de GSA (Gender Sexuality Alliance) op het KWC. Het is een organisatie die gevestigd is op meerdere scholen in heel Nederland. 

Iedereen heeft het recht om zich aan te sluiten, zonder enige voorwaarden: op het KWC mag je zijn wie je bent. Het is een veilige plek voor iedereen.

Dit jaar op 10 december vindt Paarse Vrijdag plaats in heel Nederland. Op deze dag is het doel om acceptatie voor de LHBTI+ gemeenschap te verhogen. Ook willen de GSA-leerlingen anderen informeren over de verschillende seksualiteiten en genderidentiteiten en dat je er niet alleen voor staat. Op het KWC zullen er die dag meerdere activiteiten plaatsvinden op beide locaties waaronder het lakken van nagels met een paarse kleur. Ook wordt iedereen op school opgeroepen om paarse kleding te dragen en zal de hele school versierd worden met pride- en paarse vlaggen. De paarse loper wordt uitgerold zodat leerlingen bij aankomst verwelkomd worden met vreugde.
Het KWC steunt dit alles met trots, omdat we voor gelijkheid tussen alle leerlingen staan.

De KRO-NCRV wil dit jaar aandacht geven aan Paarse Vrijdag op 10 december. Onder de slogan ‘Liefde is voor iedereen’ willen zij meer bekendheid geven aan deze dag en het belang daarvan. Omdat wij als school actief meedoen aan deze dag zijn er deze week opnames gemaakt op het KWC voor het programma ‘Klaas kan alles’ van Klaas van Kruistum en zijn er GSA’ers geïnterviewd. Deze reportage is online te bekijken op de website van KRO-NCRV.