Kids Master Classes

 
Het Koningin Wilhelmina College biedt ook dit jaar weer de Kids Master Classes aan.

Ben je een leerling van groep 8 die het komende schooljaar naar de brugklas gaat, dan kun je nu alvast kennismaken met het KWC door middel van onze Master Classes.

De Master Classes worden gegeven op woensdag 6 oktober en 13 oktober van 14.30 tot 16.00 uur en zijn gratis. Een omschrijving van de Master Classes vind je in onderstaand overzicht en daaruit kies jij een top 3. Wij kijken op basis van beschikbaarheid welke masterclass jij op beide middagen gaat volgen. Dat wordt dus 1 masterclass uit jouw top 3 die jij op 6 èn 13 oktober gaat volgen.

Onderaan deze pagina vind je de link om je in te schrijven voor de Master Classes! 


Kids Workzone Classes (vmbo basis/kader)
Wat hebben sport, rekenen en mens & natuur met elkaar te maken? Of.... Engels, mens & maatschappij en koken? Ga op zoek naar het antwoord.... en kom naar de Kids Master Classes “Let’s go for Breakfast” en “Keep Fit!” op de locatie Gershwinhof!
 


Agora (vmbo basis-kader-tl-havo-vwo)        
Wil je graag zelf bepalen wat en hoe je leert? Ben je nieuwsgierig en benieuwd hoe het voelt om jezelf uit te dagen als een echte Agoriaan? Ga dan de challenge aan en schrijf je in voor een masterclass Agora!
In deze masterclass leer je hoe je een eigen originele leervraag, in korte tijd, omzet tot iets wat je hebt geleerd en nooit meer vergeet!


Electric Fun (vmbo tl-havo-vwo)     VOL     
Gedurende deze lessen maak je kennis met de wondere wereld van elektriciteit. Je leert wat elektriciteit is en wat je er allemaal mee kunt doen. Je gaat o.a. allerlei leuke proefjes uitvoeren (magnetische werking, lichtgestuurde schakeling maken).

Sport (vmbo tl-havo-vwo)     VOL     
Als je van sporten houdt dan is deze masterclass iets voor jou. Tijdens deze masterclass maak je bijvoorbeeld kennis met klimmen, schermen, free run en speel je het James Bond-spel. We zijn lekker sportief bezig!

Kraak de code (vmbo tl-havo-vwo)     VOL     
Altijd al willen weten hoe je een onbreekbare code maakt? In deze masterclass bekijk je
verschillende codes uit de geschiedenis en leer je of de onbreekbare code bestaat. Natuurlijk ga je zelf ook codes maken en kraken. Dus lijkt code kraken je leuk? Schrijf je dan nu in!

Franse taal en Frankrijkkunde (vmbo tl-havo-vwo)
Hoe red je je in het Frans? Je bent vast al eens in Frankrijk geweest of in aanraking gekomen met de Franse taal. Na deze masterclass spreek je Frans met de juiste intonatie en daarnaast leer je van alles over Frankrijk, over Franse populaire muziek en Franse gerechten. Het eten van een typisch Frans product vormt het hoogtepunt van de middag! Vive la France et à bientôt !! 

Muziek (vmbo tl-havo-vwo)     VOL
Als je van muziek houdt is deze masterclass echt iets voor jou! We gaan samen muziek maken en je leert spelen in een echte band. Als je liever je eigen elektronische muziek of remix leert maken op laptops dan kan dat ook (maximaal 15 deelnemers).

Scheikunde Lab (vmbo tl-havo-vwo)     VOL     
Wat verstaan we onder het woord “stof”? Kunnen we stoffen indelen in groepen? En hoe herkennen we de verschillende groepen en individuele stoffen? Tijdens deze masterclass onderzoeken we dat met behulp van scheikundige proefjes.

Masterpiece (vmbo tl-havo-vwo)    VOL     
Nederland staat bekend om schilderijen van grote meesters uit de Gouden Eeuw. In deze
masterclass ben je één van die schilders. Je gaat een klein stukje van een bekend schilderij bekijken en op je eigen creatieve manier uitwerken. Word jij onze nieuwe Rembrandt?

Plaatsbepaling en navigatie (vmbo tl-havo-vwo)     VERVALT
In de masterclass leer je alles over plaatsbepaling en navigatie van vroeger tot nu. Hoe wisten zeelieden vroeger waar ze zich bevonden? Welke instrumenten gebruikten ze en hoe werken deze? Hoe werkt een moderne routeplanner of een GPS? Tot slot gaan we een GPS-tekening maken die je pas ziet als jouw route zichtbaar is gemaakt in Google Earth.

De gave Grieken (vwo)
In deze masterclass kun je ontdekken waarom de oude Grieken nog gaver zijn dan jij al dacht. Hoe ze dachten over varen en vechten, vrouwen en techniek. En.... welke spannende verhalen ze vertelden! Ook leer je Griekse letters en ga je Grieks schrijven, net als vroeger, op je eigen wasplankje.

TTO-lessenserie (havo-vwo)
Wil je graag goed Engels leren spreken en lijkt het je leuk om een tweetalige opleiding te volgen dan is deze masterclass iets voor jou. Je kunt ervaren hoe het er tijdens verschillende lessen van de tweetalige opleiding aan toe gaat. Je ontdekt hoe leuk het is om heel veel in het Engels te doen.
See you soon?!

TTO -vmbo- lessenserie (vmbo basis-kader-tl)
DO YOU LIKE ENGLISH? Lijkt het je leuk om lessen in het Engels te volgen? Om samen met andere leerlingen Engels te praten en actief bezig te zijn met een andere taal? Dan is tweetalig vmbo misschien iets voor jou. Tijdens de masterclass gaan we op een leuke manier laten zien hoe het is om in het Engels les te krijgen. We are going to have fun!
See you soon!


Je kunt je vanaf woensdag 15 september 15.00 uur opgeven. Klik hier om je aan te melden. 
De sluitingsdatum is vrijdag 1 oktober 2021 en aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst. Per masterclass kunnen zich maximaal 20 leerlingen aanmelden.
Reageer dus snel want vol is vol!

In de week van 27 september t/m 1 oktober ontvang je per e-mail een bevestiging.

Voor nadere informatie kun je telefonisch contact opnemen via 0345-639050 met:
mevrouw Jickie Raadsma of mevrouw Mirjam Wijnants – mail: loket21@kwc-culemborg.nl.

LET OP: de coronarichtlijnen kunnen aanpassingen veroorzaken.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw Heleen van der Wal                           
Coördinator (t)vwo-onderbouw