Theoretische Leerweg

Op de Theoretische Leerweg word je gezien. Doordat je voornamelijk in een lesvleugel les krijgt, voel je je snel thuis op school. Het vaste docententeam kent heel snel alle leerlingen, waardoor je je veilig en gezien voelt. Als je een TL-advies hebt, begin je in de (tweejarige) kansklas TL/Havo. Heb je uitdaging nodig, omdat je de lesstof goed begrijpt, dan kan je vakken op een hoger niveau volgen. Mocht blijken dat dit (bijna) alle vakken zijn, dan kan je zelfs opstromen naar een hoger niveau, de Havo. Bij ons valt er veel te kiezen. Je kan je namelijk aanmelden voor de sportklas. Je krijgt dan extra sport en er vinden clinics en excursies plaats waarbij sport centraal staat. Wil je je Engels op een hoog niveau afsluiten, dan kan je je aanmelden voor tweetalig onderwijs (tto). Ook hier staan excursies op het programma. Je sluit tweetalig onderwijs af met een Anglia examen op jouw niveau. Dit geeft voordelen voor je vervolgopleiding.

Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen ook praktisch bezig zijn, volgen alle TL- leerlingen het vak allround. Met dit vak maak je kennis met projectmatig werken. Denk aan koken, duurzaamheidsproject, het organiseren van een reis en nog veel meer praktische en interessante projecten. Met je TL-diploma op zak kan je net als met een GL-diploma naar het mbo en/of naar de havo.

Mocht je een keer rustig een kijkje willen nemen op school, dan kan je een rondleiding aanvragen. We willen graag onze school aan je laten zien.