Maatschappelijke stage


Algemene informatie
 

Update:
Maatschappelijk stage afronden DEEL 2 – mei 2020 

Beste havo/vwo-3 leerlingen van het KWC,

We vertellen je hierbij dat het afronden van je stage alleen digitaal zal gebeuren (zie verderop deze pagina).

Op dinsdag 19 mei staat de afsluitende bijeenkomst gepland, maar deze wordt
verschoven naar 2 juni en digitaal ingeleverd. 
De bijeenkomst op 19 mei komt te vervallen i.v.m. de Coronamaatregelen. Maar we vragen het volgende van je: 

  • Je levert je poster en eindbeoordeling digitaal in via Somtoday. Hiervoor worden inleverperiodes aangemaakt in Somtoday. Om je iets meer de tijd te geven, wordt de deadline verschoven naar 2 juni. 

Je poster bestaat uit informatie en beeldmateriaal van je stageplek. Zie ook je stageboekje voor meer info over de vormgeving hiervan. Als je een zorgtaak erbij hebt gedaan, dan verwerk je dit ook in je poster. 
Heel veel succes met de afronding van je stage, hopelijk heeft het jou en jouw doelgroep veel mooie, leerzame en waardevolle momenten opgeleverd. 

Hartelijke groet, 

Mevrouw Van Erp 
Mevrouw Knauff 
Stagecoördinatoren MaS


Maatschappelijke stage havo 3 en vwo 3 afronden - april 2020
 

Beste havo/vwo-3 leerlingen van het KWC,

Op dit moment hebben we te maken met het corona-virus waarbij alles anders is dan anders. Zo zal ook jouw maatschappelijke stage wellicht gestopt zijn of anders ingevuld. Via deze weg willen wij duidelijkheid geven over het doorlopen van je maatschappelijke stage en de afronding ervan. 
Voor stages hebben we de afspraak dat de stageaanbieders moeten bepalen of zij nog stagiaires willen hebben. Dit heb je waarschijnlijk al afgesproken met jouw stagebegeleider. Tenzij jouw ouder(s)/verzorger(s) niet willen dat je naar je stage adres gaat, dan stopt jouw stage natuurlijk ook (eventueel tijdelijk). Gezondheid staat voorop! 

Op dinsdag 19 mei staat de bijeenkomst in de aula gepland, waarbij we de maatschappelijke stage afronden. Om ervoor te zorgen dat toch iedereen de uren maakt om zijn/haar stage af te ronden, hebben we een aantal scenario’s in onderstaande tabel geschetst. Mocht het niet lukken om de stage af te ronden bij je stageadres, dan vragen we je een aantal zorgtaken* op je te nemen, even afhankelijk van hoeveel uur je al stage hebt gelopen. Meer uitleg daarover vind je onderaan deze tabel. 

  1. Je hebt je stage al afgerond, 20 uur doorlopen
Je bent  klaar           Poster maken en meenemen op
19 mei. Recht op certificaat.                                
  1. Je kunt je stage nog afronden voor 19 mei (duidelijke afspraken over gemaakt met stagebegeleider) 
Je bent klaar op maandag
18 mei       
Poster maken en meenemen op
19 mei. Recht op certificaat.
  1. e hebt tussen de 11 en 19 uur stage gelopen
Je vervult 1 zorgtaak*                  Poster maken van je stage +  korte omschrijving + foto van je zorgtaak en meenemen op 19 mei. Recht op certificaat.
  1. Je hebt tussen de 5 en 10 uur stage gelopen
Je vervult 3 zorgtaken*Poster maken van je stage +  korte omschrijving + foto van je zorgtaken en meenemen op 19 mei. Recht op certificaat.
  1. Je hebt tussen de 0 en 4 uur stage gelopen
Je vervult 5 zorgtaken*(Poster maken van je stage) +  omschrijving van je zorgtaken + foto en meenemen op
19 mei. Recht op certificaat.
 

*ZORGTAAK: 
Juist in deze tijd kun je iets voor een ander betekenen, zowel praktisch als ter bemoediging. Als je in aanmerking komt voor het vervullen van één of meerdere zorgtaken, dan vragen we aan je om iets te doen voor iemand in jouw omgeving. Iemand dit het nodig heeft. Denk aan: boodschappen doen en voor de deur zetten, leuke pakketjes maken en langsbrengen bij ouderen in het verzorgingshuis, mooie kaarten maken en versturen naar de stageplek waar je nu niet terecht kan, een spandoek maken en ophangen als steun voor iemand in de zorg, bloemetje brengen bij iemand die ziek, online huiswerk uitleggen aan basisschoolkinderen, etc. 

 

   
   

Succes namens de stagecoordinatoren HV van het KWC,

Mevrouw Van Erp en mevrouw Knauff

 
@stageKWC  @masKWC