Inloggen en wachtwoorden


Leerlingen


Office365, portaal en Somtoday
Als je wachtwoord gaat verlopen, kan je dit vanaf iedere computer/chromebook aanpassen.
Wanneer je ingelogd bent op Office365 kies je rechts boven op je eigen account: Mijn account/Beveiliging & Privacy beheren/wachtwoord. De rest wijst zichzelf.

Kan je opeens niet meer inloggen op het leerlingenportaal, dan is waarschijnlijk je wachtwoord verlopen. Laat één van je ouders een mail sturen naar
systeembeheer@kwc-culemborg.nl onder vermelding van jouw leerlingnummer en je ontvangt op datzelfde mailadres een tijdelijk wachtwoord. Hiermee log je eerst in in Office365. Je wordt dan direct gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord moet bestaan uit 8 tekens en minimaal een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een bijzonder teken.

De leerlingen loggen in met hun Office365-account van het KWC en kunnen dan kiezen voor de app Zermelo (kies dan de app) of Somtoday. 

Leermiddelen
 
Oplossing Chromebook
 • Klik in chromebrowser op de 3 puntjes rechtsboven en kies voor instellingen
 • Je komt in het scherm instellingen, scrol hier helemaal naar beneden en klik op Geavanceerd
 • Scrol weer helemaal naar beneden en kies daar voor de optie Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden
 • Sluit de chromebrowser af en probeer opnieuw om bij je digitale lesmiddelen te komen.
 • Alternatief: probeer een andere browser
Oplossing PC
 • Klik in chromebrowser op de 3 puntjes rechtsboven en kies voor Geschiedenis
 • Klik links op Browser gegevens wissen
 • Kies Geavanceerd
 • Kies voor periode minimaal 4 weken
 • Sluit de chromebrowser af en probeer opnieuw om bij je digitale lesmiddelen te komen.
 • Alternatief: probeer een andere browser
   
Ouders

Voor de Vo app en toegang tot Somtoday ELO is de inlogprocedure als volgt.
U ontvangt zodra uw zoon of dochter is gestart op het KWC een mail met daarin een activatiecode voor Somtoday ELO. Uw e-mailadres is uw gebruikersnaam en moet uniek zijn. Het is dus niet mogelijk als er twee ouders/verzorgers zijn geregistreerd in ons leerlingadministratiesysteem bij beiden hetzelfde e-mailadres op te geven.
U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen via de profielpagina in Somtoday.

Kunt u niet meer inloggen en werkt het ook niet als u kiest voor ‘Wachtwoord vergeten’, verwijder dan de geschiedenis en cookies.
Lukt het inloggen dan nog steeds niet, meld dit dan aan: ​leerlingenadministratie@kwc-culemborg.nl onder vermelding van uw naam, de na(a)m(en) van uw kind(eren) en het te gebruiken e-mailadres. 

Somtoday app installeren
De Somtoday app is te downloaden via de appstore. Er is een aparte versie voor leerlingen en ouders. Lees in de bijlage hoe je deze app kunt installeren klik hier.


Personeel
 

Wachtwoord wijzigen
Als je wachtwoord gaat verlopen kun je dit wijzigen vanaf iedere computer/chromebook. Wanneer je ingelogd bent op Office365 klik je rechtsboven op het icoontje van je account en kies je: Mijn Account/Beveiliging en privacy/Wachtwoord. De rest wijst zichzelf.

Wachtwoord vergeten?
Als je je wachtwoord vergeten bent kun je via Office365 een nieuw wachtwoord aanvragen.
Op het inlogschermpje van Office365 staat de optie “Wachtwoord vergeten?” De rest wijst zichzelf.
Om dit mogelijk te maken dien je wel eenmalig een e-mailadres of telefoonnr. in te voeren, dit verzoek komt “vanzelf” wanneer je je aanmeldt bij Office365.

Somtoday is gekoppeld aan Office365. Als op de inlogpagina van Somtoday nog een wachtwoordveld wordt getoond, dan kan je het kruisje bij de afkorting aanklikken, dan verschijnt een pagina zonder wachtwoord en kan je verder.
Lukt dat niet gebruik dan deze link.