TTO op het vmbo

Basisberoepsgerichte-/kaderberoepsgerichte- of theoretische leerweg
 
Les in het Engels

Tweetalig onderwijs op het vmbo houdt in dat je 30% van je lessen krijgt in Engels. Dat zullen de lessen bewegingsonderwijs, kunst (bij B/K) en Allround zijn en in de TL-afdeling krijg je de lessen wiskunde in het Engels. Elke klas heeft bovendien per periode een speciale TTO-middag. In die middag heb je altijd een theoretische les, een praktische les en een les bewegingsonderwijs, uiteraard in het Engels. Je wordt voor deze lessen
uitgeroosterd. Tijdens de KWC-weken is er altijd een aparte lesmiddag voor de TTO- leerlingen uit jouw schooljaar.Elke week heb je een extra uur Engels. Je werkt dan aan extra opdrachten zodat je snel kunt spreken in het Engels. Het TTO-onderwijs stopt in de 3e klas en je sluit het TTO-onderwijs dan af met een Anglia-certificaat op jouw niveau. 

  

Mmm... High Tea

In het eerste jaar ga je een High Tea maken met Engelse recepten en maak je een citywalk door Culemborg die uiteraard in het Engels is geschreven. Daarnaast krijg je verdieping van het Engels bij sport en drama. In het tweede jaar hebben wij een samenwerkingsopdracht met een school in Sicilië, krijg je dramales van echte Engelse acteurs en leer je in het Engels darten. In het derde leerjaar word je voorbereid op het Anglia-examen, leer je cricket en doe je mee aan een pub-quiz.

Internationaal

We laten je kennis maken met leerlingen uit Sicilië/Spanje waarmee je gaat chatten/
e-mailen en/of skypen.
In het tweede leerjaar krijg je de kans om naar Sicilië of Spanje te gaan met een uitwisseling. Ook mag je mee met een korte trip naar Cambridge.
In het derde leerjaar gaan we met de klas naar het buitenland. Kortom, door je goede kennis van het Engels word je een wereldburger!

Klik hier voor meer info over tto op het vmbo