KWC leidt leerlingen op tot wereldburgers         
 

 

Wat is een Global Citizen School
 

Het KWC in is een officiële Global Citizen School. Op woensdag 21 november 2018 werd in Spant! te Bussum de aftrap gegeven van het Global Citizen Network. Dit netwerk van ruim 70 scholen in het voorgezet onderwijs hebben allemaal hetzelfde doel: hun leerlingen opleiden tot wereldburger. 

Internationaal tintje
Op Global Citizen scholen hebben de lessen van alle vakken een internationaal en/of intercultureel tintje. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met het Europese online samenwerkingsplatform eTwinning om digitale samenwerkingsprojecten met andere Europese scholen op te zetten. Ook is er extra aandacht voor versterkt talenonderwijs en worden uitwisselingen met scholen in het buitenland ingezet om wereldburgerschap van leerlingen te ontwikkelen. De leerlingen houden zelf een digitaal portfolio bij, waarmee ze laten zien wat ze hebben geleerd.  

Over het Global Citizen Network
Het nieuwe Global Citizen Network wordt gecoördineerd door Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering. In het netwerk kunnen scholen leren van elkaar en gebruikmaken van de begeleiding en professionele trainingen van Nuffic. Bijvoorbeeld door middel van netwerkbijeenkomsten, adviesgesprekken, collegiale inspiratiebezoeken, trainingen en het ontwikkelen en delen van lesmateriaal en -methoden. Daarmee kunnen ze hun internationale activiteiten versterken en verder professionaliseren, op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Daarnaast hebben scholen uit het netwerk de mogelijkheid zich te laten certificeren. Het nieuwe netwerk biedt hiervoor een kwaliteitsstandaard en competentieraamwerk.

Hieronder de website van onze partnerscholen:

Missionsymnasium St. Antonius, Bardel

Lichtenberg Schule, Kassel

První soukromé jazykové gymnázium, Hradec Králové

Janusz-Korczak-Realschule, Schwalmtal

Gymnasium Hückelhoven

Lycée Raymond Queneau, Yvetot

https://haugenstua.osloskolen.no/

www.bogoe-kostskole.dk

http://frzal.meb.k12.tr/tema/

http://www.liceotedone.gov.it/

http://www.divinapastoratoledo.anamogas.org/

Jin Ling High School - Nanjing http://www.jlhs.net/index2.jsp

Tianjin High School Affiliated With Beijing Normal University - Tianjin http://www.tjbf.com.cn

Een paar maanden naar het buitenland?
www.youthinaction.nl
 
Youth in Action geeft jongeren subsidie voor internationale uitwisselingsprojecten en vrijwilligerswerk in 33 Europese landen. Alle kosten worden vergoed!