Een dag op KWC-agora

Dagstart
Tussen 8.00 en 9.00 uur kan je binnenlopen en kan je in alle rust aan het werk. Om 9.00 is de dagstart; per coachgroep worden de belangrijkste zaken van die dag doorgenomen, bijvoorbeeld welke inspiratiesessies er zijn, de gymtijden, maar ook kan er een gesprek ontstaan aan de hand van een thema of gebeurtenis. 

Challenge-werktijd
Na de dagstart en kleine pauze ga je zelf aan het werk. 
Zit je in de onderbouw dan ga je bezig met je challenges; dit kan alleen, maar zeker ook in groepsverband. Ben je een bovenbouwleerling dan richt je je naast challenges steeds meer op het aanstaande examen. Je wordt hierin begeleid door vakcoaches. Ook kan je wekelijks één of meerdere ‘cafés’ bijwonen, bijvoorbeeld een Frans café, maatschappijleer café of natuurkunde café. Hier krijg je meer uitleg over specifieke vakken.

Inspiratiesessie
Om 10.00 uur en 14.00 uur is er de mogelijkheid een inspiratiesessie bij te wonen. Dit is vrijblijvend en is bedoeld om jou diverse onderwerpen aan te bieden waar je door geïnspireerd kan raken, bijvoorbeeld om een challenge over te doen. De sessies worden door ouders, coaches, leerlingen of externen gegeven. De onderwerpen variëren en zijn zeer breed; computervaardigheden, excursies, kunstsessies, sport, levensverhalen, geschiedenis, milieu, zang, koken, contact met bedrijven: alles is mogelijk. 

Lees-halfuurtje
Na de middagpauze is er het stilte-halfuur: in stilte wordt er gelezen.

Challenge-werktijd
In de middag ga je weer aan het werk tot de dag eindigt om 15.15 uur.

Ook belangrijk tijdens een dag
KWC-agora wil dat leerlingen zich thuis en veilig voelen en dus is het ook goed als je tijdens de dag tijd maakt voor elkaar, samen praat, muziek maakt, een spel speelt, kortom: er voor elkaar bent.