Met Entree niveau 1 naar MBO-niveau 2!  


Op het KWC kan je met een Entree-diploma naar een MBO-niveau 2 opleiding. Deze mogelijkheid is er vanuit het praktijkonderwijs én vanuit vmbo basis en kader. De Entree-opleiding duurt 1 tot 2 jaar, dit wordt per leerling bekeken. Wij bieden de opleiding aan in samenwerking met het ROC Rivor in Tiel.  

Iets voor jou?
Of jij hiervoor geschikt bent hangt af van hoe je leert, je zelfstandigheid en je werkhouding. Bespreek daarom de mogelijkheden met je mentor en je ouder(s).  

Welk uitstoomprofiel kies jij?
Het KWC biedt de volgende Entree-profielen aan:  
• Winkel  
• Zorg en dienstverlening  
• Horeca  
• Logistiek  
• Metaal  
• Bouw, wonen en onderhoud  

Wat ga je doen tijdens de Entree-opleiding?
Je loopt twee dagen per week stage en krijgt de mogelijkheid om branchecertificaten en praktijkverklaringen te behalen. Op school werk je aan vaardigheden die nodig zijn om bij bedrijven te kunnen werken. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en krijgt opdrachten. Je volgt lessen Nederlands, rekenen, LOB (loopbaan), burgerschap en een keuzedeel.  

Wat kun je met een Entree-diploma?
Na de Entree-opleiding kan je aan het werk als assistent in een bedrijf of instelling. Je kan ook doorleren en kiezen voor een mbo-niveau 2 opleiding. Dit kan in alle uitstroomrichtingen. Het maakt daarbij dus niet uit welk profiel je bij ons hebt gevolgd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Techniek, ICT en Sportopleidingen.  

Wil je meer weten?  
Neem dan contact op met mevrouw I. Koolmees, coördinator Entree:
KSI@kwc-culemborg.nl.