Kansklassen op hét KWC


Brugklas = kansklas
 
Je zit in groep 8 en bijna is het zover: je gaat naar het voorgezet onderwijs. Als je kiest voor het KWC kun je met elk advies terecht. Wij hebben alle soorten opleidingen: praktijkonderwijs, vmbo basis/kader en theoretische/gemengde leerweg, havo en vwo/gymnasium. 
 
Je komt in een kansklas. Dat is de eerste klas van je basisschooladvies en daarin krijg je de kans om ieder vak ook op een hoger niveau te doen. Hoe dat gaat?
 

Je zit bijvoorbeeld in vmbo-tl en het gaat erg goed bij Engels. Dan krijg je van je docent Engels het advies om dit op havoniveau te gaan doen. Maar je blijft wel gewoon in de tl-klas met je vrienden en vriendinnen en met hetzelfde rooster. Dit kan voor elk vak en in elke opleiding van het KWC. In de vwo brugklas is ook extra uitdaging te vinden. Niet door vakken op een hoger niveau te doen, maar wel door bijvoorbeeld deel te nemen aan het talentprogramma vwo-onderbouw.
 
De kansklasperiode duurt twee jaar. Daarna kom je in de opleiding die het beste bij je past. Soms is dat hetzelfde als je basisschooladvies. Soms is het een ander niveau. Als je bijvoorbeeld veel vakken op vwo-niveau hebt gedaan in de havo-kansklas, stroom je door naar het vwo.
 
Kortom: kansen en uitdagingen, dat is nou echt KWC. En natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor KWC-agora. Dan ben je zelf de regisseur van je eigen leerproces.
Hier kun je meer lezen over Agora-onderwijs.
 
Zo heten de brugklassen:
 
1. KWC-agora
2. kansklas Pb praktijkonderwijs en basisberoepsgerichte leerweg
3. kansklas Bk basis- en kaderberoepsgerichte leerweg
4. kansklas Kt kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg
5. kansklas Th theoretische leerweg en havo
6. kansklas Hv havo en vwo
7. vwo
 


In de afdelingen vmbo-bk tot en met atheneum kun je ook kiezen voor tweetalig onderwijs en is er extra sport mogelijk. Uitdaging genoeg dus!