TTO KWC coronaproef

De beperkende maatregelen vanwege corona vragen om creatieve aanpassingen van het tto-programma. Op reis of op excursie gaan is niet mogelijk maar een activiteit op het KWC of in Culemborg gelukkig wel.

In samenwerking met het tto-team hebben we al verschillende tto-activiteiten kunnen organiseren die corona-proof waren. Alle internationale spellen in de kast van de tto-coördinatorenkamer zijn tevoorschijn gehaald en als teambuildingactiviteit speelde klas V4TB het spel Globi-trotter. Tijdens dit spel ga je op reis op een grote landkaart en kom je onderweg culturele dilemma’s tegen die je samen met je teamgenoten gaat oplossen.

De tweede-klassers gingen in groepjes op pad naar het centrum van Culemborg om een Engelstalige Historical Quest te maken. Ze beantwoordden vragen over het Middeleeuwse Culemborg en de Joodse gemeenschap. Na afloop op school was er drinken en een snack, werden de antwoorden besproken en prijzen uitgedeeld voor de groepen met de beste antwoorden in het mooiste Engels.

Elk jaar gaan KWC-leerlingen naar de Nationale Opera in Amsterdam maar dit jaar kwam een operadocent naar het KWC. Voor de vijfde klassen tvwo werd een interessante opera-workshop gegeven op 1,5 meter afstand. De vijfde klassers zagen erg op tegen het zingen vóór de klas! Zingen en corona gaan niet goed samen en in plaats daarvan deed de docent interactieve klapoefeningen waarbij de leerlingen om de beurt speler of regisseur waren. Dat ze niet live hoefden te zingen vonden veel leerlingen hierbij een voordeel.

Een live-uitwisseling zit er dit schooljaar niet in. Twee Duitse gymnasia zijn echter erg geïnteresseerd in samenwerking met onze afdeling. De tweedeklassers werken samen met klassen van het Gymnasium Hückelhoven aan een online project en de derdeklassers gaan communiceren met leerlingen van het Missionsgymnasium St. Anthonius in Bardel. Dit allemaal natuurlijk in de hoop dat ze elkaar in de toekomst live ontmoeten kunnen. Ze hebben dan in elk geval alvast kennis gemaakt met hun partner. 

Zo laten we het tto-curriculum zo veel mogelijk doorgaan – en hopen net als iedereen op betere tijden!