TERUGKEER een stap verder bij KUNSTBENDE!


Afgelopen zondag 6 juni 2021 werden in Utrecht de voorronden gehouden voor KUNSTBENDE, een landelijk platform voor scholieren om hun talenten te tonen en mee te dingen naar een prestigieuze hoofdprijs. Chagalle Pennink behaalde met haar documentaire Terugkeer de eerste plaats in de categorie film. De jury bestond uit drie professionals uit de filmwereld. Daardoor gaat ze in oktober tijdens de eindronde in Amsterdam een gooi doen naar de hoofdprijs: een vertoning van hun werk op een professioneel en bekend podium en/of festival in Nederland.

Terugkeer is een korte documentaire - inzendingen voor de Kunstbende mochten niet langer dan 5 minuten duren - over twee scholieren van het KWC, Loïs en Paul, die na ingrijpende kankerbehandelingen weer konden terugkeren naar hun “gewone” schoolleven en hoe ze dat ervaren hebben. Ondanks de korte lengte is de film ontroerend, indringend en tegelijk verrassend “licht” gebleven voor zo’n beladen onderwerp.... een hele prestatie van deze jonge regisseuse en de geïnterviewden!!

Terugkeer is te zien op de site van de Antoine Gerrits Award.
Chagalle doet namelijk met haar film ook nog mee voor de Antoine Gerrits Award, een prijs die wordt uitgereikt om kunst en cultuur op middelbare scholen onder de aandacht te brengen. Omdat het daar om een publieksprijs gaat kan er op haar film Terugkeer gestemd worden tot en met zondag 13 juni…. gelijk even doen dus?!

kunstbende: https://kunstbende.nl
antoine gerrits award: https://www.antoinegerritsaward.nl/#work-eToxOntxOjQ6ImJ5cnkiO2c6Njg5O30=g