TALENTENNIEUWS

 

20 december 2018
LIEKE DE WITH (V4) SPEELT IN NEDERLANDS ELFTAL

Lieke de With uit V4 heeft twee interlands met het Nederlands elftal voor speelsters onder DE 16 jaar tegen Engeland gespeeld. Een 0-0 gelijkspel en een verdiende 4-2 zege was het fraaie resultaat voor de ploeg van KNVB-coach Roos Kwakkenbos.

  

 

oktober 2018
SIMON HARMSMA 2e BIJ JEUGDWERELDKAMPIOENSCHAP WIT-RUSLAND

Simon Harmsma heeft in de week na de herfstvakantie meegedaan aan het jeugdwereldkampioenschap dammen in Gomel, de tweede stad van Wit-Rusland. 
Simon trad aan bij de pupillen (tot 14 jaar), in totaal deden er 250 jeugdspelers mee van alle continenten. Bij het sneldammen werd Simon 2e, een punt achter Ivan Iliasov uit Rusland.
Ook bij het gewone dammen haalde Simon de zilveren medaille, met hetzelfde aantal punten maar met één weerstandspunt achter de Nederlander Emre Hageman. Een topprestatie!


Simon links op het podium tijdens de klanken van het Wilhelmus.

 

30 september 2018
SIMI PATER NEDERLANDS KAMPIOEN ESTAFETTE

Vorig weekend waren de Nederlandse estafette kampioenschappen in Amstelveen. Simi is met haar clubteam van U-track uit Utrecht Nederlands kampioen junioren geworden met een tijd van 47,80 sec. Dat was ook de beste seizoensprestatie van dit outdoor seizoen.

 

28 augusrus 2018
TWEE MEDAILLES VOOR SIMON HARMSMA OP EK DAMMEN

Midden in de zomervakantie wordt traditioneel het Europees Jeugdkampioenschap dammen gehouden, dit jaar in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.
Op de campus streden honderden jongens en meisjes in vijf verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen. Simon Harmsma deed mee bij de pupillen en wist twee medailles te bemachtigen.
Er waren drie toernooien: het gewone dammen, het Rapid dammen en het sneldammen. Het verschil zit hem in de duur van de partijen. Een gewone dampartij duurt zo'n 4 á 5 uur, een Rapid partij een half uur en de sneldammers kunnen het in 10 minuten af.
In het gewone toernooi, dat een week duurde, werd Simon derde achter de Pool Amadeusz Zyber-Moszak en de Nederlander Emre Hageman.
Bij het Rapid dammen finishte Simon als vijfde, hier werd Emre kampioen.
Bij het sneldammen wist Simon de eerste plek te pakken, vlak voor Amadeusz en Emre, en dus Europees goud te pakken.
Een geweldig goed toernooi voor de Culemborger!