Sportnieuws

 

7 april 2017
PITCH EN PUTT SPORTKLAS 3

Vandaag een geslaagde dag met havo sportklas 3 gehad op de Pitch en Putt baan in Maurik. De leerlingen trokken in teams ten strijde om uiteindelijk de welverdiende prijzen in ontvangst te nemen. Deze activiteit stond in het teken van verbreden en verdiepen op het gebied van vernieuwende sportactiviteiten. Al met al een geslaagde dag!

 

21 en 23 maart 2017
BASKETBALCLINIC/-WEDSTRIJD VOOR ALLE SPORTLEERLINGEN

Op dinsdag 21 maart kreeg het KWC bezoek van twee profesionele basketbalspelers. Zij waren door ons uitgenodigd om een partijtje basketbal te komen spelen. Bijna alle sportleerlingen uit de klassen B/K/TL/HAVO en VWO kwamen die dag tijdens het vierde uur bijeen in de gymzalen A5/A6 om alvast kennis te maken met de twee spelers van het basketbalteam genaamd New Heroes. Nadat de twee basketballers zich voorgesteld hadden en vragen beantwoord hadden werden er verschillende partijtjes gespeeld. De sfeer zat er goed in en er werd enthousiast aangemoedigd. Deze clinic was bedoeld om de sportleerlingen alvast een voorproefje te geven voor de wedstrijd van donderdag 23 maart.
Op donderdag 23 maart gingen we met vijf bussen naar Den Bosch toe om de professionele basketbalwedstrijd New Heroes tegen de ploeg uit Leiden bij te wonen.
Onze leerlingen moedigden de spelers goed aan en dat was te merken in de eindstand! De New Heroes wonnen die avond met 71-64 tegen ZZ leiden.
Rond 22.00 uur vertrokken we weer richting Culemborg en ook in de bussen werd de overwinning nog uitbundig gevierd! We kijken terug op een geslaagde clinic en wedstrijd.

  

 

10 maart 2017
FLOORBALLTOERNOOI KLAS 1

Afgelopen vrijdag vond het floorbaltoernooi voor alle brugklassen plaats. Het was een gezellig toernooi met een goede sfeer.
Er was dit toernooi een overduidelijke winnaar: namelijk klas HV1 B. Zij gingen ervandoor met de titel en de lekkere appelflappen! Van harte gefeliciteerd!

   
Meer foto's kun je bekijken in het fotoalbum

 

3 februari 2017
KOPBALTOERNOOI

Vrijdag 3 februari vond het allereerste KOPBALTOERNOOI voor klas 2 en hoger plaats! Nog niet eerder is dit toernooi op het KWC gehouden. Vanwege het grote succes rondom dit nieuwe balspel hebben we eind vorig jaar besloten dat we hier ook een toernooi voor wilde inplannen!

   
Meer foto'skun je bekijken in het fotoalbum

 

18 januari 2017
SPORTORIENTATIE BKT-4

Op woensdag 18 januari vond de jaarlijkse sportoriëntatie plaats voor alle leerlingen uit de vierde klas van het VMBO. Doel van deze dag is om de leerlingen kennis te laten maken met sporten die zij nog niet eerder of weinig gedaan hebben. De sporten waaruit de leerlingen kunnen kiezen waren: kick-boksen, dans, schermen en klimmen. Bij het kickboksen en dansen waren twee externe docenten uitgenodigd om de clinics te geven aan de leerlingen. deze werden erg enthousiast en sportief ontvangen. De sport orientatiedag vormt tevens een afsluiting van alle gymlessen voor de leerlingen van B/K en TL. In periode C en D hebben zij helaas geen gym meer.

   

 

9 december 2016
BASKETBALTOERNOOI KLAS 1

Vrijdag was het basketbaltoernooi voor klas 1. De opkomst was zoals gewoonlijk bij dit toernooi erg hoog. Alle teams waren verdeeld over vier zalen. Ook de begeleiding was goed voor elkaar. De BSM-leerlingen waren goed vertegenwoordigd en lieten zien wat ze waard waren! Er werd sterk gefloten en de puntentelling verliep prima. Ook waren er sportklasleerlingen vanuit de twee klas die mee hielpen. Kortom een toptoernooi waarbij een super sfeer heerste!

Hieronder de uitslagen:

  • Winnaars meiden team: TH1s
  • Winnaars gemengd team: HV1s
  • Winnaars jongens team: HV1s

Alle winnende teams kregen een heerlijke en welverdiende appelflap voor een prestatie!

   

 

16 september 2016
MONOKORFBALTOERNOOI KLAS 1

Vrijdag 16 september vond ons allereerste sporttoernooi plaats op het sportveld! Het monokorfbaltoernooi voor alle brugklassen! Dertig, ja je leest het goed, dertig teams!! hadden zich ingeschreven voor dit leuke toernooi! Wat een opkomst!
Er gaat weer veel lof en dankbaarheid naar de leerlingen van de BSM-groep. Zij hebben, naast de gymdocenten, ervoor gezorgd dat al deze kinderen een bijzonder fanatieke en goed georganiseerde middag hebben gehad! De sfeer was buitengewoon goed!

Winnaar meisjesteam: AV1S
Winnaar jongensteam: HV1S
Winnaar gemengd team: HV1S

Alle foto's kun je bekijken in het fotoalbum

   

 

23-25 mei 2016
KAMP WOUDENBERG SPORTKLAS 1

Voor de negende keer sloten de eersteklassers van de KWC sportklassen het schooljaar af met het Sportkamp in Woudenberg. Het was regen, regen, regen! Tijdens de fietstocht naar de bestemming, maar ook tijdens de eerste twee dagen!! Toch viel het kamp niet in het water en dat kwam volledig doordat de leerlingen er met hun enorme doorzettingsvermogen een mooi, warm en gezellig kamp van hebben gemaakt.