Sport expert BK


Als je op het KWC op het niveau basis of kader komt kun je ook kiezen voor extra sport! Dat doe je op de volgende manier:
 
Het jaar is verdeeld in vier periodes. Periode A tot en met D. In de tweede helft van het jaar (dus periode C en D) kun je een keuze maken tussen drie vakken waarin jij een expert wilt worden. De vakken zijn kunst, drama of sport. Als je hier voor de sportexpertklas kiest krijg je de volgende voordelen:

  • Elke week twee uur extra bewegingsonderwijs! (dus in totaal vier uur bewegingsonderwijs per week in plaats van twee).
  • Je maakt kennis met nieuwe sporten die niet in de gewone lessen worden behandeld.
  • Je gaat clinics volgen binnen en buiten de school.
  • Je gaat een professionele sportwedstrijd bezoeken op het allerhoogste niveau (bijvoorbeeld een wedstrijd van het Nederlands elftal, het NK-schaatsen of het ABN-AMRO tennistoernooi).
  • Je gaat een presentatie geven aan je ouders waarbij je laat zien welke spectaculaire dingen jij hebt geleerd in dit halve jaar.


Daarnaast kun je met de expertklas meedoen aan sporttoernooien binnen en buiten de school en ga je dingen leren op het gebied van samenwerken, coachen, leiding geven, etc.
 
In de tweede klas kun je nogmaals kiezen voor de sportexpertklas en heb je dezelfde voordelen. Je gaat dan nog weer verder met wat je in de eerste klas gehad hebt.
De kosten die hieraan zijn verbonden bedragen € 40,-- voor het eerste jaar en datzelfde bedrag geldt ook voor het tweede jaar. Deze kosten worden aan het begin van het jaar al verrekend met het schoolgeld.