Wetenschapscafé: mediawijs maken in de opvoeding

Op dinsdag 9 mei is er weer een Wetenschapscafé. Deze avond wordt verzorgd door Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd & Media. Zie ook: www.bureaujeugdenmedia.nl.

Thema: mediawijs maken in de opvoeding (o.a. over grenzen, verslaving en sexting)
Plaats: KWC Beethovenlaan, Aula
Tijd: inloop 19.30 uur, afsluiting 22.00 uur
In verband met het beperkt aantal plaatsen graag van tevoren opgeven via: info@kwc-culemborg.nl

Internet, smartphones, Social media zoals What’s App, Instagram, Snapchat, gamen, YouTube en Twitter zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zeker niet voor jongeren. Zij onderzoeken online grenzen en wensen, geven zichzelf soms letterlijk bloot (sexting) en reageren doorlopend op anderen.

Juist in de puberteit gieren de hormonen door hun lijf en internet blijkt een vindplaats voor alle verlangens. Het is dan ook logisch dat de identiteitsontwikkeling deels online plaatsvindt. Alleen... hoe begeleid je dat als ouder?

Wat zijn de voordelen van internet voor de identiteitsontwikkeling? Wat zijn de uitdagingen? Wat zijn de gevaren? Hoe kunt u dit met uw kind(eren) bespreken en hoe kunt u uw kinderen daarbij begeleiden? Hoe verslavend is gamen? Hoe voorkom je misbruik? Heeft u zicht op de online seksuele ontwikkeling van uw kind? En moet dat wel? Welke rol heeft u uw kind in het online groepsproces, en hoe kunt u dat beïnvloeden? Of heeft uw kind gewoon recht op (online) privacy? Kortom hoe werkt het eigenlijk in de (online) identiteitsontwikkeling?

Met deze interactieve lezing van Jacqueline Kleijer kunt u zich verheugen op een avond vol herkenning, tips en uitwisseling van dilemma’s waar iedere puberouder wel een keer tegenaan loopt.