Informatie coronacrisis


Alle grote activiteiten op het KWC zijn afgelast tot 1 juni!

Update woensdag 20 mei 2020

Beste ouder(s), verzorger(s) en leerlingen,

 

Vandaag even een korte update vanuit het KWC over de voortgang van de organisatie van de opening van de school op 2 juni.

 

Gisteren is in de persconferentie bevestigd dat dit inderdaad volgens plan allemaal door kan gaan. Ik geef hieronder een kort overzicht van de onderwerpen waaraan we nu werken en hoe we daarmee willen omgaan in de communicatie. 
Mark Rutte heeft gisteren ook aanbevelingen gedaan over het reizen naar school. Fietsen heeft in alle gevallen de voorkeur.  Met vragen en knelpunten over het reizen kan iedereen vanaf nu bij ons terecht. Lukt het niet om met de fiets te komen of zelf vervoer te regelen en woon je verder dan 8 km van school, stuur dan een reply voor 26 mei op deze mail met je woonplaats erin aangegeven. Er volgt dan overleg over een oplossing.

Het is natuurlijk heerlijk dat er weer meer bewegingsruimte komt. Toch zal alles anders zijn dan we tot nu toe gewend waren. De vertrouwde gezelligheid van het KWC zal wel anders ervaren worden door de maatregelen die we nu met z’n allen in acht moeten nemen. Desalniettemin denken wij nog steeds dat het een goed idee is om open te gaan voor halve groepen op de manier die ik vorige week beschreven heb. We gaan daar echt iets goeds van maken met elkaar!

 

Waar werken we nu aan?

  • Het rooster voor de groepen A en B komt eind volgende week beschikbaar in het programma Zermelo. Via Office krijgen alle leerlingen toegang zonder extra wachtwoord.
  • In de twee gebouwen worden looproutes en hygiënemaatregelen uitgewerkt en de lokalen worden allemaal ingericht volgens de 1,5 meter richtlijn. Daarnaast wordt alles extra schoongemaakt voorafgaand aan de start. Natuurlijk zijn er richtlijnen voor alle leerlingen. Die worden onder andere besproken tijdens de eerste ontvangst door de mentoren op 2 juni. Het aparte rooster voor die ontvangst volgt ook eind volgende week.
  • De afronding voor alle eindexamenleerlingen wordt voorbereid. Denk daarbij aan de dag van de uitslag, 4 juni en de diploma uitreikingen. Ook is er de mogelijkheid om na 4 juni nog herkansingen te doen via de zogenaamde RV-toetsen, Resultaatverbeteringstoetsen. Dat is een eenmalige extra herkansingsmogelijkheid die is ingesteld vanwege de Coronacrisis. De algemene informatie voor de examenleerlingen komt ook volgende week, maar specifieke organisatie per afdeling wordt verzorgd door de conrectoren van de afdelingen.

Alles waar we nu aan werken leidt tot de manier waarop we het onderwijs voor KWC’ers weer deels op school zullen laten plaats vinden. Het is dus “work in progress”, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het totaal plaatje op tijd zichtbaar wordt.

Met vriendelijke groet, ook namens alle medewerkers van het KWC,

J.D.S.M. (Joke) Hengefeld-van Koningsbruggen

Rector/bestuurderUpdate woensdag 13 mei

Brief aan alle ouder(s)/verzorger(s) en KWC'ers

Update woensdag 22 april

​Brief aan alle ouder(s)/verzorger(s)

Update donderdag 16 april

Brief aan alle ouder(s)/verzorger(s)

Update woensdag 8 april

Brief aan alle ouder(s)/verzorgers(s)

Update woensdag 1 april

 Brief aan alle ouder(s)/verzorger(s) 

Update dinsdag 24 maart

Brief aan alle eindexamenleerlingen vmbo-tl, havo en vwo

Brief aan alle eindexamenleerlingen vmbo-bk

Brief aan alle eindexamenleerlingen Agora

Brief aan alle ouder(s)/verzorger(s) 


Bron: GGD 
https://ggdgelderlandzuid.nl/infectieziekten/infectieziekten/coronavirus-covid-19

Bron: RIVM
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19